- Autor: Do.Minie
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Cibule | 70 |
Špenát krájený mražený | 450 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Máslo čerstvé | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 270 |
Eidam 30% | 70 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 7316 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 242,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 732 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 24.2, SAFA (g): 2.9, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme špenát, česnek a okořeníme. Připravíme si bešamel tak, že rozpustíme máslo, přidáme mouku a mléko a vše pořádně promícháme. Lasagne si trochu předvaříme a poklademe na plech. Vždycky dáme lasagne, bešamel a špenat v tomto pořadí. Zakončíme vrstvou bešamelu a posypeme sýrem. Vložíme zakryté pokličkou či alobalem do trouby předehřáté na 135 stupňů na 30 minut. Po 30 minutách na 10 minut odkryjeme a necháme sýr zezlátnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.